Optimera ditt skrivande i utbildning och karriär

I dagens digitaliserade och uppkopplade samhälle har vikten av bra skrivförmåga aldrig varit viktigare. Det är en grundläggande förutsättning för att klara av utbildning och för att komma igång med din karriär.

Tips på hur du förbättrar din text

I vissa fall är det din skrivförmåga som avgör om du bli antagen till ett universitet eller blir anställd på ett ett jobb. Den goda nyheten är att skriva är en förmåga som du kan träna upp. Några enkla tips på hur du förbättrar dig är:

  • Använd alltid en aktiv röst.
  • Ha korta stycken.
  • Skriv hellre korta meningar än långa.
  • Var direkt och koncis i ditt skrivande.
  • Välj orden med omsorg.

Ta hjälp av en textrobot

Ännu ett tips är att ta extern hjälp om du har svårt att få inspiration. Hos Cowrite kan du få hjälp med att ta fram exempel på personligt brev genom deras innovativa textrobot. Det här gör texterna förvånansvärt bra och proffsiga. Hur fungerar egentligen en textrobot? Textroboten automatiserar och förenklar skrivandet genom att ställa ett antal frågor om hur texten ska skrivas. Du väljer dessutom ett önskat tonläge och därefter kan den generera en text i ett oändligt antal variationer. Denna process tar bara några minuter och ser till att dina personliga brev blir välskrivna och anpassade till tjänsten som söks. Sedan har du naturligtvis möjlighet att redigera den genererade texten efter eget tycke.

Det är lätt att bli “hemmablind” med sin text och därför är det alltid bra att låta någon annan läsa din text. Personen får gärna vara någon som är insatt i ämnet eller någon som är duktig på att skriva. På detta vis minimerar du mängden misstag som du kan ha gjort i grammatik, stavning och textstrukturen. Ett vanligt misstag är att bli för repetitiv och upprepa samma ord och fraser många gånger. Du kan undvika detta problem genom att använda synonymer och upptäcka nya ord.

consulting