Att studera utomlands

Studier på gymnasienivå är här i Sverige finansierat av staten. Det innebär att det för dig som elev är gratis att gå i skolan. Det kanske du redan visste om, men vet du att du kan förflytta dina studier utomlands? Du kan plugga i till exempel Spanien i ett helt år, eller varför inte prova på en utbytestermin? Csn – centrala studiestödsnämnden – kan berättiga dig lån och bidrag för utlandsstudier på gymnasienivå, klicka på länken för att veta mer!

Att studera utomlands kan kännas skrämmande. Se om du får med dig någon vän, eller anta utmaningen och åk själv! Man behöver inte vara borta så länge som en hel termin, det finns språkkurser man kan åka på. Med utlandsstudier får du en inblick i andra kulturer på ett helt annat sätt än om du vore i samma land på semester. Att vara på plats i ett och samma land under en längre tid ger en bra förutsättningar för att lära sig dess språk och träffa nya människor.

Din skola kan hjälpa dig med att ta fram information om hur du går till väga för att kunna plugga utomlands. De vet också vilka skolor som är csn-berättigade. Lycka till!

consulting