Livet i studentkorridorer

Att flytta hemifrån för att plugga på annan ort kan ge en spännande känsla av frihet och ansvar. Man känner sig vuxen, fast ändå inte tråkvuxen. Att hitta en bostad på nya orten är inte lätt, i synnerhet när man inte har en fast inkomst att visa upp. Då är boende i studentkorridor en bra lösning. Allt som krävs för att bli godkänd som hyresgäst är att du studerar på aktuellt universitet eller högskola. Även till studentrum kan det ibland vara kö, så tänk på att ställa dig i kön i god tid, om möjligt redan innan du fått antagningsbeskedet. På de mer populära studieorterna får du vara beredd att bo i andra hand en termin eller två, innan du får ditt eget kontrakt. Det är det värt, för livet i studentkorridor är en tid i ditt liv du kommer att minnas.

Kärlek i studentkorridoren

I en studentkorridor har alla ett eget rum och ofta ett eget badrum, men delar kök och kanske ett enklare vardagsrum med soffa och tv. Det är skönt att kunna stänga om sig själv i sitt eget rum när man behöver studera eller vill umgås på tu man hand med någon. När man äntligen bor utan insyn av föräldrar eller andra vuxna, är det spännande att prova sig fram i vuxenlivet. Vare sig man hittar en fast partner eller testar sig fram i sängen, kan man ibland behöva lite tips och inspiration och då finns sidor som vuxen.se att lära sig mer av. Var dock beredd på att dina korridorskompisar snart kommer att veta mer om dig än du anar. Å andra sidan vet du snart lika mycket om dem. Ni kommer att dela vardag med varandra, tjafsa om vem som aldrig diskar och vem som skulle städa kylskåpet, trösta varandra över en kopp te vid köksbordet eller dela en middag. Har du tur blir dina korridorare som en blandning av vänner och syskon. Har du otur blir de bara ett störande moment i din vardags som stjäl din mat och spiller sylt på golvet. Då är det dags att byta till en annan korridor.

Fest och vardag i studentkorridoren

Fester tillhör studentlivet

En korridorsvän kan bli någon du kan prata med om allt mellan himmel och jord, en person som gör vardagen lite gladare under tuffa tentaperioder. Du känner dig aldrig ensam för alltid är det någon som pysslar i köket eller hänger i soffan. Alla tar dessutom hem sina vänner eller partners och då får även du en chans att utöka ditt kontaktnät, vilket inte är så dumt om du är ny på orten. Fester hör förstås till korridorslivet, på gott och ont. I en del korridorer blir det långbord med fina middagar, medan andra korridorer föredrar oplanerade fester med mycket folk, dricka och hög musik. Du väljer själv om dörren är öppen till ditt rum eller om du hellre håller den låst för att undvika objudna gäster i badrummet. Att bo i en korridor kan ge dig vänner för livet. Det kan också ge dig en längtan om rena golv, tysta nätter och ett helt eget kylskåp där inget försvinner. Livet i studentkorridoren blir mycket vad man, tillsammans, gör det till. Oavsett vilket är det ett billigt sätt att bo när man är student.

consulting