Studera på annan ort

Är du på väg att ta studenten och funderar på att plugga vidare på universitetet? Det finns universitet och högskolor på många ställen i Sverige, men kanske är det så att just den utbilning du vill gå inte finns i staden där du är bosatt. Då är det dags att packa väskan och studera i en annan stad. Det kan till en början tyckas lite läskigt, utmanande och pirrigt, men det finns tillfällen i livet då man träffar så mycket nya människor och kmyter så många vänskapsband (kanske för livet) som under universitetstiden. Tag till exempel Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Högskolan för de som vill utbilda sig till ingengörer inom bland annat teknik, arkitektur, väg -och vatten eller kemi.

Lär känna en ny stad

Ny stad, nya möjligheter

Att flytta och studera i en annan stad är för många personer ett stort steg i livet. Oavsett om du flyttar direkt efter studenten, eller om du styr kosan från din hemstad lite senare i livet. Studier på annan ort innebär inte bara att du lär känna nya människor, det innebär att du också får förmånen att bekanta dig med en ny stad. Flyttar du långt hemifrån, t.ex. från Stockholm till Lund tar det nästan en hel dag i restid att förflytta sig med bil, men det finns andra alternativ. flyg Stockholm Ängelholm så går det betydligt snabbare och du kan stanna i din hemstad lite längre.

Kostnader förenade med studier

En flytt till en annan ort är ofta förenat med en hel del kostnader. Är du dessutom student går det, iallafall i början på terminerna, mycket pengar till kurslitteratur. Väljer du att studera i en större stad, till exempel Stockholm eller Göteborg, medför detta oftast extra kostnader i form utav lokaltrafiksavgifter (SL-kort etc.). Vad många glömmer när de byter ort för att studera är att det finns en hel del bidrag som man kan sök för att underlätta sin ekonomiska situation. det går att få resebidrag och bostadsbidrag.

consulting