Billigare kurslitteratur

Alla som någon gång varit student på universitet eller högskola vet att det är svårt att få ekonomin att gå ihop ibland, särskilt i början av terminen när man måste inhandla kurslitteraturen. Här tänkte vi därför tipsa om några sätt att fixa billigare kurslitteratur, som är värda att prova.

Det allra bästa sättet att hitta billig kurslitteratur är så klart biblioteket, eftersom den är gratis. Nackdelen med denna metod är att det är hård konkurrens om böckerna, vilket gör att man måste vara först till kvarn för att få boken i tid.

En annan möjlighet som kan vara värd att undersöka är om några av kursböckerna finns som e-bok. Ofta är det billigare att köpa en bok i digital form än i fysiskt format, och dessutom blir väskan betydligt lättare att bära till och från universitetet. Ett tips är att söka på Storytel.se, som har tusentals e-böcker i sitt sortiment.

Om man föredrar att ha ett fysiskt exemplar av boken, till exempel för att man vill kunna anteckna i marginalen, ska man också se till att besöka de studentbokhandlar som ofta finns på campus eller nära campus. Dessa butiker fungerar vanligtvis som en slags förmedlare av andrahandskurslitteratur från studenter till studenter. Om man vill sälja böcker kan man med andra ord lämna in dem där för att få dem sålda, och om man vill köpa böcker till ett lägre pris än nypriset kan man leta i deras sortiment. Att sälja sin gamla kurslitteratur via en sådan butik kan med andra ord också vara ett bra sätt att få in pengar till att köpa nya böcker.

consulting